|
ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΤΥΡΙ
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ | Τυροκομείο - Τυροκομικά Προϊόντα Σέρρες
Το "Ανάμεικτο" αιγοπροβγρειο τυρί μας τύπου φέτα παρασκευάζεται κατά αποκλειστικότητα από παστεριωμένο 100% γάλα παραγωγής μας . Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών άλμης και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά Το αιγοπροβγρειο τυρί τύπου φετα αποτελεί μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών με μεγάλη βιολογική αξία. Με την αποκωδικοποίηση του DNA της, διαπιστώθηκε ότι αποτελείται από 489 πρωτεΐνες που αφορούν,
- τη ρύθμιση του εντερικού μικροβιώματος
- τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
- τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος
- την ομαλή λειτουργία των νεφρών
- την ενίσχυση του μεταβολισμού της χοληστερόλης
- την αντιμικροβιακή δράση και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος
Καταλαμβάνει αδιαμφισβήτητα κυρίαρχη θέση στο ελληνικό μεσογειακό τραπέζι και διατροφή. Συνήθως, καταναλώνεται σαν απλό ορεκτικό, ωμή ή ψητή με ελαιόλαδο και ρίγανη. Αποτελεί συστατικό της χωριάτικης σαλάτας και των παραδοσιακών πιτών. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό λαδερών φαγητών, οσπρίων .Τέλος, μπορεί να καταναλωθεί ως ένα ευχάριστο ενδιάμεσο σνακ μαζί με μία φέτα ψωμί, κράκερ, παξιμάδι ή φρυγανιά.
|
|